Gedragstherapie

Ondanks alle goede zorgen en aandacht van de eigenaar voor zijn hond vertonen sommige honden toch ongewenst gedrag. Dit ongewenste gedrag wordt probleemgedrag zodra de eigenaar of zijn omgeving het als een probleem ervaart.levi-zwaaitb1.jpg

De opvoeding– en gehoorzaamheidscursussen van hondenscholen zijn niet bedoeld voor specifieke problemen. Het meelopen aan de lijn, zit en af, het komen bij de eigenaar zijn enkele oefeningen die daar behandeld worden.
Maar het kan zijn dat een hond gedrag vertoond waar de eigenaar geen raad mee weet. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Agressie t.o.v. mensen
  • Agressie t.o.v. honden (soms specifiek op een bepaald ras, kleur of sekse gericht)
  • Niet alleen kunnen zijn wat zich uit in: blaffen, janken, huilen, onzindelijkheid of vernielen
  • Angst voor geluiden, mensen, honden etc.
  • Najagen van joggers, fietsers, dieren maar ook bijvoorbeeld schaduwen
  • Onrustig in de auto
  • Opspringen tegen mensen
  • Eten van de straat
  • Niet opvolgen van commando’s
  • BlaffenVerdedigen van de voerbak

Dit kan door verschillende oorzaken ontstaan zijn. Bijvoorbeeld; erfelijke aanleg, slechte socialisatie door fokker of eigenaar, nooit aangeleerd, bepaalde voeding, traumatische ervaring of ouderdom.
Bij bovenstaande hondenproblemen kan men hulp krijgen van een gediplomeerde gedragsbegeleider.

Het eerste gesprek duurt (afhankelijk van het probleem) tussen de 1½ en de 3 uur en vindt altijd plaats bij de mensen thuis. Tijdens een eerste gesprek wordt gezocht naar de oorzaak van het gedrag van de hond. Waarom vertoont hij het gedrag, wanneer is het ontstaan. Er worden heel veel vragen gesteld over de hond, over zijn probleem, zijn verleden en zijn leefwijze. Ook wordt het gedrag bekeken tijdens de eerste afspraak.
Dit alles moet er aan bijdragen een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van wat er aan de hand is en welk plan er opgesteld moet worden om het gedrag te gaan verbeteren. Alles wat er besproken is wordt uitgewerkt.
Bij de tweede afspraak worden de oefeningen/handelingen doorgenomen die nodig zijn om het gedrag van de hond te veranderen. Na deze twee afspraken volgt er nog een afspraak waarbij gekeken wordt naar de vorderingen. Daarnaast zullen we nogmaals samen gaan oefenen. Daarna blijft er altijd telefonisch en e-mailcontact over de vorderingen zijn en indien nodig worden er vervolgafspraken gemaakt.

Gedragsbegeleiding is mogelijk via All Dog’s Business voor de omgeving Zaanstreek, IJmond, Purmerend, Amsterdam en omstreken. De kosten voor bovenstaande therapie bestaande uit 3 afspraken zijn 225 euro.
Extra vervolgafspraken zullen apart berekend worden.
Wij rekenen geen reiskosten binnen een straal van 10 kilometer. img3729Daarbuiten zijn de reiskosten € 0.20 per kilometer.

Voor gedragstherapie:

Tessi Kok, Assendelft                                                       Telnr. 075-6878021 / 0622851988
Of email naar: Tessi Kok

Lyda Kanters, Landsmeer                                              Telnr. 020-4823752
Of email naar: Lyda Kanters